Acest DOCUMENTAR - realizat de Asociaţiile cadrelor militare în rezervă şi în retragere din instituţiile din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale - a fost trimis următoarelor instituţii ale statului: Preşedinţie, Guvern, Senat, Camera Deputaţilor, Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Răspuns s-a primit doar de la Preşedintele Senatului, domnul Mircea Geoană, şi de la... un consilier al Preşedintelui României. Ceilalţi înalţi demnitari ai statului probabil că nu au avut timp să se aplece şi asupra problemelor celor care au fost buni doar la cutremure, inudaţii, agricultură, minerit, irigaţii şi tot felul de canale sau în teatrele de operaţii. Ca să nu mai amintim de nenumăratele privaţiuni ale serviciului militar... Adevăratul răspuns l-am primit la sfîrşitul lunii iunie a.c, odată cu adoptarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, în textul căreia nu se regăseşte niciunul dintre amendamentele propuse de Asociaţiile cadrelor militare în rezervă şi în retragere din instituţiile din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale. Acesta este respectul de care se bucură Armata din partea celor care, vremelnic şi (poate) nemeritat, ocupă unele posturi de decizie?!
Foto: 5 octombrie 2009. Preşedinţii Asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere din instituţiile din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale şi-au pus mari speranţe în întâlnirea cu Preşedintele României, domnul Traian Băsescu. Ocupat până peste cap cu campania electorală pentru cel de-al doilea mandat, domnul Preşedinte n-a catadicsit să le asculte păsurile, expediindu-i rapid pe reprezentanţii celor care, o întreagă viaţă, au slujit Ţara sub drapel, neuitând să le promită însă că se vor întâlni din nou după alegeri. Alegerile au trecut, domnul Preşedinte s-a reinstalat confortabil (chiar şi cu 70.000 de voturi în plus faţă de contracandidatul său) în fotoliul de la Cotroceni, iar întâlnirea promisă a avut loc tot aşa cum au avut loc, o dată la trei luni, promisele întâlniri cu românii, în Piaţa Universităţii. Între timp, domnul Emil Boc şi-a văzut liniştit de treabă, "trudind" din greu la elaborarea şi aprobarea proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice, al cărei prim obiectiv este reducerea "pensiilor nesimţite", printre care domnia sa le consideră şi pe cele ale militarilor.
Să trăiţi...bine, dragi camarazi!
1.Cititi aici PUNCT DE VEDERE cu privire la incadarea pensiilor militare de stat si a pensiilor de stat ale politistilor in schemle ocupationale (profesional)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu